BALIK ÇİFTLİĞİ OTOMASYONU

Yüksek sıcaklıklarda su daha az oranda oksijen tutar. Atmosfer basıncının azalması halinde suda oksijen de azalır. Bu nedenle çok yükseklerde kurulan balık çiftliklerinde oksijen yetersizliğine bağlı problemler görülebilir.

Tuzluluk artarsa suyun oksijeni de azalır. Çiftliklerde sıcaklığın normal değerler arasında olması halinde balıklar daha fazla yem tüketir ve böylece daha hızlı gelişirler. Balıkların dışkıları ve yem artıkları temizlenmezse tabanda birikir ve bu yemler çürüme işleminde oksijen tüketeceğinden oksijen harcarlar. Havanın karanlık olduğu saatler süresince su bitkileri oksijen kullanacaklardır. Bu nedenle bu saatlerde suyun oksijen miktarında düşüş olacaktır. Havuzların hacimlerinin hesaplanması doğru olarak yapılmalı ve küçük balıkların daha fazla oksijen tükettikleri unutulmamalıdır. TSE’ye göre optimum suyun oksijeni 9 ppm. olmalıdır. Çiftliklerde suyun oksijen oranı bir oksijenmetre ile düzenli olarak izlenmelidir.

SANBİS otomasyon yazılımı ile mevcut havalandırma sisteminizi oksijen konsantrasyonuna bağlı olarak çalıştırarak, oksijen seviyesini güvenli limitlerde tutabilirsiniz.

Balık çiftliği otomasyonu ile ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.